dissabte, 23 d’abril del 2011

Informacions des de l'ICE de la UAB

Des de l'ICE de la UAB ens envien aquestes informacions per les escoles novelles:

Avui és l'últim dia del trimestre abans d'iniciar les vacances de setmana santa. Sabem que no és el millor dia per enviar-vos informacions, tot i així no volíem deixar passar aquesta oportunitat per desitjar-vos unes bones vacances, ben merescudes sens dubte, a l'hora que us notifiquem dues propostes de formació pel proper trimestre. A banda, també us volíem recordar l'adreça del bloc d'Escoles Novelles de l'ICE de la UAB:
http://blogs.uab.cat/escolesnovellesiceuab/

Per una banda, us convidem a participar amb nosaltres al V Fòrum Plèiades. En aquesta edició us proposem pensar i dialogar sobre l’acció de la família en tres contextos: la llar, l’entorn i l’escola. Ens plantegem considerar des d’una perspectiva sistèmica i dinàmica la funció dels diferents actors i contextos educatius, tot analitzant les continuïtats i discontinuïtats en el desenvolupament dels infants. Ens preguntem sobre els marcs relacionals de les famílies i els infants amb l’entorn i com en aquests marcs es pot arribar a l’establiment de climes educatius entre els diferents agents. El Fòrum es durà a terme a l'ICE de la UAB a Bellaterra, el divendres 20 i el dissabte 21 de maig d'enguany, i podeu consultar el programa i formalitzar la inscripció entrant aquí.

Per una altra banda, tal i com ja havíem apuntat en el cicle de conferències que vàrem fer el primer trimestre, finalment ens ha semblat suggerent regalar-nos una nova trobada-conferència, per acomiadar el curs, el dilluns 27 de juny, de les 18h. a les 20h, a la Sala d'Actes del Rectorat, a Bellaterra. En aquesta ocasió tindrem el goig d'escoltar al Josep M. Puig, professor de la UB i responsable del programa "Com fer aprenentatge-servei en els centres educatius", una proposta molt interessant que comporta una metodologia educativa que combina processos d'aprenentatge i servei a la comunitat en un sol projecte, ben articulat, en què els participants es formen tot treballant sobre necessitats reals de l'entorn, amb l'objectiu de millorar-lo. Ens ha semblat que com escoles novelles, en procés de desenvolupament de projectes educatius innovadors, aquesta proposta us pot resultar suggerent. Podeu trobar més informació a: www.aprenentatgeservei.cat. Tornant de vacances us informarem de com fer el procés d'inscripció.

Com ja sabeu, des de finals del primer trimestre està en marxa el Seminari de reflexió que formava part del projecte d'enguany d'acompanyament a les Escoles Novelles des de l'ICE de la UAB, i les persones i escoles assistents estan molt satisfetes del seu desenvolupament.

Bé, que tingueu, doncs, un bon final de trimestre, i un bon inici de vacances, i que tot us vagi el millor possible, que pugueu descansar, gaudir de la família i dels amics, i dels paratges a on potser anireu!

Records, i una abraçada!

Carmina Pinya, Marga Teixidor, David Vilalta i Carles Parellada
ICE de la UAB, Bellaterra - 15 d'abril de 2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada