dilluns, 7 de març del 2005

Coordinació d’escoles de nova construcció.Les escoles de nova construcció tenen unes característiques que les fan singulars durant un període de temps que pot arribar a ser de 9 anys (des que comença P3 fins que acaba la primera promoció).

Algunes d’aquestes característiques estan relacionades amb:

a)    Edificis provisionals i en procés de construcció d’edificis nous.
b)    Provisionalitat i creixement de la plantilla cada curs

Això fa que aquestes escoles tinguin un a situació que cal tenir en compte. Una situació que facilita l’elaboració de projectes nous, innovadors, diversos entre si. No es tenen, en la majoria de casos, situacions anteriors que condicionin el desenvolupament de l’escola i això permet una situació molt positiva en la totalitat dels casos.

Tanmateix, aquestes oportunitats que fan que les escoles de nova creació puguin ser un gruix important de centres públics i de qualitat, necessiten actuacions singulars en tres àmbits concrets:

a)    En referència a la construcció de l’edifici i a posar-lo en marxa amb totes les condicions i materials necessaris.
b)    En referència al creixement, continuitat i consolidació de la plantilla de mestres i del mateix equip directiu.
c)     En referència a l’elaboració i intercanvi de projectes pedagògics.

Per això proposem impulsar la coordinació entre nosaltres que pugui servir com a marc de reflexi´ño i intercanvi, a la vegada que acordem iniciar converses amb l’administració i els sindicats per anar parlant de tots aquests temes.

Arenal de Llevant, 7 de març de 2005

Arenal de Llevant
Pere IV
Glòries Catalanes
Fructuós Gelabert