divendres, 27 d’abril del 2007

Coordinació d’escoles de nova creació




Les escoles de nova creació tenen un conjunt de característiques que ens defineixen, però també tenen una gran diversitat. En general s’hi apleguen voluntats diverses amb l’objectiu comú de construir escoles públiques de qualitat.

Un dels factors que ho ha facilitat ha estat el compromís i la il·lusió que hi hem dipositat la majoria dels integrants dels equips de mestres que hem iniciat aquests projectes.

Tenim també una característica important: l’escola està per fer i, per tant, no hem de vèncer velles resistències sinó plantejar-nos cada dia, com avancem per anar fent realitat els projectes que anem elaborant.

Creiem que representem una oportunitat única en la recent història de l’escola del nostre país, per fer créixer i consolidar projectes d’escola, en un moment en el qual, després de molts anys en que la xarxa pública estava paralitzada, l’augment de la població escolar i el progressiu interès de sectors de la població per l’escola pública converteix en molt important la possibilitat de tenir experiències exitoses en el conjunt d’escoles que comencen.

No volem cap situació de privilegi, sinó que s’aprofiti a fons les energies que suposen aquests nous projectes, tant per les mateixes escoles, com pel conjunt del sistema educatiu. Volem que les mesures que es prenguin tinguin la màxima transparència i es desenvolupin amb el respecte pels drets i deures de tots els sectors de la comunitat educativa.

A nivell general observem que les escoles de nova creació tenen unes necessitats que no es poden determinar ni pel nombre d’aules, ni pel nombre d’alumnes. Això cal tenir-ho en compte alhora de concretar pressupostos, plantilles, responsabilitats... No som escoles petites, sinó escoles que estan creixent de forma progressiva i, aquesta variable, cal tenir-la en compte en tots els apartats.

Durant els darrers tres cursos, algunes escoles de nova creació ens hem coordinat i hem mantingut converses amb el Departament d’Educació (Direcció General de Recursos Humans i Direcció General de Centres). Aquestes converses han servit per desencallar alguns temes i començar a obrir una via de reconeixement de les nostres especifitats. Per altra banda, també hi ha hagut contactes diversos per tal d’intercanviar entre nosaltres projectes i iniciatives (jornades territorials, intercanvis entre escoles, jornada de l’1 de juliol de 2005, participació en les Jornades 0-12, seminaris a l’ICE de la UAB, etc.).

Tot això ens fa proposar-vos que participeu en aquesta coordinació amb l’objectiu de

  • Seguir plantejant al Departament d’Educació la nostra problemàtica específica i aprofundir en el reconeixement a la nostra realitat.
  • Enfortir els lligams entre nosaltres i facilitar l’intercanvi pedagògic d’iniciatives i projectes.
  • Crear un àmbit de relació per facilitar informacions, recursos, etc. que pugui millorar el nostre funcionament.



27 d’abril de 2007


Escoles que ens coordinem:

CEIP Ametller
a8062778@xtec.cat

CEIP BUFALÀ - Badalona
a8061348@xtec.cat

CEIP Cal Soler
a8065263@xtec.cat

CEIP Corbera
rbaizan@xtec.net

CEIP Els alocs - Vilassar de Mar
a8058374@xtec.cat

CEIP Escola Gelida
ffernan3@xtec.net

CEIP Escola Sant Jordi
mbarti@xtec.net

CEIP Eulàlia Bota (Jesús Díez)
a8060873@xtec.net

CEIP Fort Pienc (David Beltrán)
a8052657@xtec.net

CEIP La Tordera (Joan Artigal)
a8058945@xtec.cat

CEIP L'Arenal de Llevant (Saül Dalmau)
ceiparenaldellevant@xtec.cat

CEIP Llacuna (Angels Ollé)
ceiplallacuna@xtec.cat

CEIP L'Olivar (Montse Lopez)
a8063862@xtec.cat

CEIP L'Olivella
mgalofr1@xtec.cat

CEIP MARTORELL II
a8061609@xtec.net

CEIP Mas Maria - Cabrils
a8061762@xtec.net

CEIP MATAGALLS
ceipmatagalls@xtec.cat

CEIP Molins de Rei (Mercè Parès)
a8061610@xtec.net

CEIP Pere IV (Rafael Cao)
ceippere4t@xtec.net

CEIP Roser Capdevila - Polinyà
ceiprosercapdevila@xtec.cat

CEIP Roser Capdevila – Terrassa
a8066048@xtec.cat

CEIP Sant Celoni
lbotifol@xtec.cat

Escola Pública Fructuós Gelabert (Joan Domènech)
ceipfg@xtec.cat

Escola Vallirana - Vallirana
a8060851@xtec.net